Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
10.01.2017

Апеляційний суд Києва визначив підсудність у кримінальних провадженнях за обвинуваченням двох колишніх депутатів Верховної Ради Криму Нахлупіна В.Г. та Савченко С.Б.

Так Апеляційний суд задовольнив клопотання прокуратури Автономної Республіки Крим про визначення підсудності у кримінальному провадженні за обвинуваченням Нахлупіна В.Г. та Савченко С.Б.
 
Згідно з рішенням суду, кримінальне провадження щодо колишнього депутата Нахлупіна В.Г. визначатиме Святошинський районний суд Києва, а щодо екс-депутата Савченко С.Б. – Печерський районний суд Києва.
 
Нагадаємо, що прокуратурою Автономної Республіки Крим направлено до суду обвинувальні акти стосовно колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим Цекова С.П., Савченко С.Б., Бахарєва К.М., Гафарова Е.С., Заїченка А.А., Ільясова Р.І., Іоффе Г.А., Кличнікова В.М., Нахлупіна В.Г., Фікса Є.З., Шувайникова С.І., які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).
 
У ході розслідування кримінальних проваджень отримано беззаперечні докази того, що у березні 2014 ці депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим надали допомогу та сприяли окупації Криму. Зокрема, вони незаконно прийняли ряд постанов, в результаті чого було створено нелегітимне державне утворення «Республіка Крим». Вказаним обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п''ятнадцяти років.

кількість переглядів: 4246