Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.04.2017

Прокуратура АР Крим розглядає альтернативі шляхи притягнення до відповідальності за воєнні злочини

Зважаючи на ситуацію тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, особливої актуальності набуває пошук альтернатив у сфері міжнародного кримінального судочинства щодо осіб, які вчинили тяжкі воєнні та інші злочини на території півострову.
 
Однією з таких альтернатив є гібридні суди – міжнародні кримінальні суди «третього покоління». Гібридність тут проявляється у поєднанні міжнародних і національних елементів правосуддя з метою забезпечення належного функціонування системи кримінального судочинства у перехідний період.
 
Враховуючи вказане, прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов взяв участь у навчальній програмі «Використання гібридних підходів задля підвищення підзвітності судів та забезпечення доступу до правосуддя» в рамках проекту USAID «Навчальні програми професійного зростання», що проходила з 2 по 9 квітня 2017 року в місті Сараєво (Федерація Боснія і Герцеговина).
 
Також, у семінарах і тренінгах взяли участь представники Генеральної прокуратури України, Конституційного суду України, Міжнародного фонду «Відродження» та громадських організацій.
 
Основна мета програми полягала у дослідженні зусиль Боснії та Герцеговини у створенні й застосуванні гібридних підходів до правосуддя, обговорення перспективи та викликів для створення гібридного суду в Україні.
 
Гюндуз Мамедов: «Запозичення позитивного зарубіжного досвіду в сфері міжнародного кримінально судочинства, дозволить суттєво підвищити ефективність протидії безкарності за порушення конституційних прав наших громадян у Криму та відстояти інтереси України».

кількість переглядів: 3032