Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
07.08.2017

Німецький гурт «Scooter» порушив порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію Криму

За зверненням народного депутата Верховної Ради України про порушення вимог українського законодавства колективом німецького гурту «Scooter»,  прокуратурою Автономної Республіки Крим внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 332-1 КК України за фактом порушення іноземцями порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

3 серпня 2017 року до аеропорту м. Сімферополь в порушення передбаченого законодавством України порядку прибув для подальшого виступу на території Криму всесвітньо відомий німецький  гурт «Scooter».

Відповідно до Порядку іноземці мають право в’їзду-виїзду на територію півострова Крим через контрольні пункти, що розташовані на території материкової частини України, попередньо отримавши на це дозвіл від державних органів України.

Вчинення таких протиправних дій представниками іноземних держав і всесвітньовідомими особами, які можуть прямо або опосередковано впливати на думку своїх прихильників, створює перешкоди зусиллям держави Україна по відновленню її територіальної цілісності, завдає шкоду національним інтересам України, як суверенної, незалежної держави.

Більше того, музикантів попереджали про відповідальність, яка може настати у разі нехтування нормами українського законодавства.

В процесі розслідування вказаного кримінального провадження, окрім проведення відповідних процесуальних дій на материковій частині України, будуть направлені запити до компетентних органів Федеративної Республіки Німеччина щодо надання міжнародної правової допомоги, а саме проведенні низки слідчих дій, передусім, допиту особи.


Довідково: санкція ст. 332-1 Кримінального кодексу України передбачає покарання до 8 років позбавлення волі. 

кількість переглядів: 3145