Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
28.08.2017

Прокуратурою Автономної Республіки Крим направлено до суду обвинувальний акт щодо колишнього прокурора, причетного до незаконного переслідування заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Умерова І.Р.

Прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами проведеного спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього прокурора прокуратури Автономної Республіки Крим, який обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

У ході розслідування кримінального провадження отримано беззаперечні докази, які підтверджують, що колишній прокурор відділу прокуратури Автономної Республіки Крим, який перейшов на службу до незаконно створеного органу так званої "прокуратури Республіки Крим", надав представникам окупаційної влади допомогу у проведенні підривної діяльності проти України, у тому числі шляхом фальсифікації матеріалів кримінальної справи стосовно Ільми Умерова.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.
 

«Вкотре наголошую на невідворотності покарання щодо всіх осіб, причетних до переслідувань громадян України на півострові Крим. Зокрема, громадян, які залишившись у Криму продовжують боротися за незалежність Української держави», - зазначив прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

кількість переглядів: 3485