Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
18.09.2017

Обвинувальний акт відносно організатора незаконного переправлення моряків до Криму скеровано до суду

Прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами проведення досудового розслідування слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі погоджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно громадянина України, який після окупації території півострову Крим організовував незаконне переправлення осіб (моряків) через державний кордон України для подальшого працевлаштування їх членами екіпажів суден іноземного спрямування.

Протягом 2015-2017 років через закриті пункти пропуску було переправлено майже 100 жителів Одеської та Херсонської областей.

Зазначені дії кваліфіковані за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України, санкція якого передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Щодо підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання з покладанням додаткових обов’язків відповідно до Кримінального процесуального кодексу України, зокрема не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований і проживає без дозволу слідчого, прокурора або суду, прибувати до них із визначеною періодичністю та повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання або місця роботи, до остаточного винесення рішення судом.

Завдяки злагодженій співпраці прокуратури Автономної Республіки Крим з Головним управлінням Національної поліції в Автономній Республіці Крим та Одеським прикордонним загоном Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України вдалося зібрати достатньо доказів для притягнення зазначеної особи до кримінальної відповідальності.

кількість переглядів: 2469