Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
30.11.2017

За три місяці прокуратура АР Крим скерувала до суду 10 обвинувальних актів за вчинення державної зради колишніми депутатами Севастопольської міськради

Прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами спеціального досудового розслідування, проведеного слідчим відділом Головного Управління СБ України в АР Крим, до суду направлено чергові обвинувальні акти стосовно трьох депутатів Севастопольської міської ради, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України.


У ході розслідування кримінальних проваджень отримано беззаперечні докази того, що у березні 2014 року депутати Севастопольської міської ради надали допомогу та сприяли окупації Криму.


Зокрема, вони незаконно прийняли ряд постанов, підтримали рішення Верховної Ради АР Крим про проведення так званого «загальнокримського референдуму», результатом якого стала тимчасова окупація території АР Крим і міста Севастополя, а також їх протиправне входження до складу Російської Федерації на правах суб’єкта федерації.


Вказаним обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.


Загалом прокуратурою Автономної Республіки Крим за останні 3 місяці поточного року до районних судів міста Києва спрямовано обвинувальні акти стосовно 10 депутатів Севастопольської міської ради.

кількість переглядів: 3389