Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
18.03.2019

Гюндуз Мамедов прокурор АР Крим: «Так званий «кримський референдум» поклав початок 5-ти рокам порушень прав людей на території півострову»

18 березня 2014 року в Москві підписано угоду про приєднання АР Крим та м. Севастополя до складу Російської Федерації. Так званий «Договір про прийняття Криму до складу Росії» скріплений печаткою президента Путіна В.В., так званим «прем'єр-міністром» самопроголошеної Республіки Крим Аксьоновим С.В. та «народним губернатором» Севастополя Чалим О. М. Таким чином, окупаційна влада намагалася створити враження «легальності» окупації півострову.

Того ж року, кількома днями раніше на території АР Крим був проведений незаконний «референдум» про приєднання півострова до Росії. Незаконний тому що: українське законодавство не передбачає проведення референдуму на місцевому рівні, питання щодо зміни меж державного кордону повинно вирішуватися виключно на загальнонаціональному рівні, а також мала місце низка інших порушень, що суперечать нормам національного та міжнародного права.
5 років окупації супроводжуються рядом порушень норм міжнародного гуманітарного права, зокрема на території АР Крим відбуваються: вбивства, тортури, жорстоке поводження, незаконне затримання та позбавлення волі проукраїнського та кримськотатарського населення півострову, незаконний призив на службу в військових силах РФ, депортація населення, захоплення державного та приватного майна, а також інші тяжкі злочини.

«Злочини, вчинені на території півострову, є предметом роботи прокуратури АР Крим і ми робимо все можливе для притягнення винних до відповідальності не тільки на національному, а й на міжнародному рівнях. Жодні правопорушення вчиненні на території півострова не повинні залишитися безкарними. Міжнародне кримінальне право працює не швидко, але впевнено», - заявив прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов.

кількість переглядів: 2627