Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.06.2023

За держзраду судитимуть ще одного депутата з Криму

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно депутата Севастопольської міської ради VI скликання. Дії обвинуваченого кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

Встановлено, що у 2014 році обвинувачений, спільно з іншими депутатами Севастопольської міськради, задля приховання факту окупації півострова збройними силами РФ, проголосував за ряд незаконних рішень в підтримку уже нечинного на той момент парламенту Криму.

Йдеться про підтримку рішень про незалежність півострова та створення так званої «Республіки Крим», звернення до РФ з пропозицією прийняття м. Севастополя до складу РФ, а також перейменування Севастопольської міськради у «Законодавчі збори Севастополя». 

Надалі обвинувачений продовжив працювати на окупантів та надавав допомогу РФ у проведенні підривної діяльності проти України.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ в АР Крим.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 1133