Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
14.06.2023

Зайняття посади в окупаційних органах влади: підозрюються ще 5 «чиновників» з Криму

Прокуратура автономії повідомила про підозру ще п’ятьом «чиновникам» з Криму. Їхні дії кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.
 
Встановлено, що один з підозрюваних у минулому році був обраний депутатом «законодавчих зборів м. Севастополя ІІ скликання» від «Єдиної Росії». Він займався розробкою та впровадженням у м. Севастополі законодавства щодо «соціальної підтримки» учасників «СВО», їх сімей та сімей вбитих на розв’язаній Росією війні.

Інші четверо зайняли різні керівні посади в кримській окупаційній адміністрації, серед них: «міністр транспорту Республіки Крим», «заступник міністра внутрішньої політики, інформації та зв’язку Республіки Крим», «заступник голови комітету з протидії корупції Республіки Крим» та «головний житловий інспектор Республіки Крим».

На своїх посадах підозрювані також беруть активну участь у проведенні заходів на підтримку збройної агресії Росії проти України. 

Спеціальне досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 613