Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.08.2023

Зрадив присязі на вірність народу України: прокуратура автономії повідомила про підозру окупаційному начальнику штабу Росгвадії РФ по Криму

Прокуратура автономії повідомила про підозру заступнику начальника управління Кримського територіального командування внутрішніх військ МВС України, який перейшов на службу до окупантів. Його дії кваліфіковано за фактом вчинення державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі.

Слідство встановило, що у 2014 році силовик зрадив присязі на вірність українському народу та перейшов працювати до незаконно створеного «Головного управління федеральної служби військ Росгвардії РФ по Республіці Крим та м. Севастополю».

Пізніше він отримав посаду «начальника штабу-заступника начальника управління Нацгвардії РФ по РК та м. Севастополю». Також від імені держави-окупанта йому було присвоєно військове звання генерал-лейтенант.

Своїми діями та рішеннями підозрюваний сприяв становленню та зміцненню окупаційних органів правопорядку на півострові, а також надавав допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя
 


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 10478