Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
09.08.2023

Прокуратура Криму за державну зраду підозрює окупаційну міністерку екології з півострова

Прокуратура автономії повідомила про підозру окупаційній «міністерці екології та природних ресурсів Республіки Крим» за вчинення державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Їй загрожує до 15 років позбавлення волі. 

Встановлено, що до окупації півострова російськими збройними силами, жінка займала посаду заступниці начальника Державної екологічної інспекції в АР Крим.

Проте у 2014 році вона вирішила зрадити присязі на вірність українському народу та почала будувати власну кар’єру вже у незаконно створеному «Міністерстві екології та природних ресурсів РК». Там підозрювана тривалий час обіймала посаду заступниці міністра, а згодом очолила відомство. 

На посту «міністерки екології» чиновниця забезпечує функціонування незаконно створеної системи виконавчої влади на півострові, що призводить до зміцнення окупаційної влади. Підозрювана надає допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України. 

За свої «сумлінні заслуги» перед ворогом, «міністерка» отримала ряд нагород від держави окупанта та її окупаційної адміністрації в Криму.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.Оперативний супровід ДЗНД СБУ.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя
 


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 


кількість переглядів: 9544