Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
15.08.2023

«Буде дуже складно для всіх»: Ігор Поночовний про повернення прокуратури автономії до Криму

Керівник прокуратури автономії Ігор Поночовний в інтерв’ю виданню «Телеграф» розповів про роботу відомства після звільнення Криму. За його словами, буде складно.
 
«У нас роботи буде дуже багато, і вона буде складна. Як дев'ять років тому прокуратура Криму в екзилі фактично вибудовувала з нуля свою роботу, так само і там нам доведеться починати з нуля. В першу чергу — через те, що у нас значно скоротився штат працівників. До окупації в Криму було близько 1200, зараз — 77. І нам потрібно буде одразу знайти величезну кількість фахових людей. Другий момент — у нас є невирішені законодавчі питання. Наприклад, якою буде доля кримінальних проваджень, які залишилися в Криму 2014 року, а це фактично 99% всіх проваджень, що були в органах досудового розслідування на той час», – розповів Ігор Поночовний.
 
Керівник прокуратури автономії повідомив, що зараз перед відомством стоїть завдання заповнити всі законодавчі прогалини, напрацювати механізми реінтеграції у сфері кримінальної юстиції після повернення до Криму.
 
«Діє робоча група, яку створив генпрокурор України для напрацювань усіх можливих механізмів», – зазначив він.
 
Також прокурор розповів, що після звільнення Криму буде багато роботи і для судів. Адже є особи на півострові, які незаконно утримуються у місцях позбавлення, а є і такі – які відбувають покарання за реальні злочини. Тому все це потрібно буде охопити та опрацювати, що є масштабною та складною роботою.

кількість переглядів: 4852