Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
17.08.2023

Що чекає кримських зрадників?

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя продовжує працювати задля встановлення та притягнення до відповідальності держзрадників з Криму, які вирішили співпрацювати з ворогом.

З початку окупації півострова російськими збройними силами у 2014 році органи правопорядку автономії загалом розслідували 576 кримінальних проваджень щодо 695 правопорушень за фактами вчинення державної зради (ст. 111 КК України). 

Підозри у вчиненні даного злочину повідомили 736 особам.

До суду скеровано 344 обвинувальних акта. Серед обвинувачених чиновники різного рівня, судді, працівники правоохоронних та виправних установ, а також колишній командувач Військово-Морських Сил ЗСУ. Усі вони зрадили присязі на вірність українському народу і перейшли на службу до окупантів. 

Загалом з 2014 року за вчинення державної зради українськими судами було винесено 36 вироків кримським держзрадникам. Серед засуджених колишні депутати ВР АР Крим та Севастопольської міської ради, судді, прокурор, а також окупаційний «міністр охорони здоров’я Республіки Крим».

Зокрема, як зазначив в інтерв’ю виданню «Телеграф» керівник прокуратури автономії Ігор Поночовний 90% вироків ми отримали вже після 24 лютого 2022 року. За його словами, це було пов’язано з побоюваннями суддів стосовно «кримських справ».


Як змінилася ситуація з розслідуванням та ухваленням вироків щодо держзрадників з півострова читайте тут.


кількість переглядів: 4842