Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
22.08.2023

Підозрюються ще двоє російських гендиректорів авіакомпаній, які організували незаконні пасажирські перевезення до Криму

Прокуратура автономії повідомила про підозру двом генеральним директорам російських авіакомпаній, які здійснювали незаконне переправлення пасажирів до окупованого Криму. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Їм загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Слідство встановило, що громадяни РФ, перебуваючи на посаді гендиректорів авіакомпаній «Азимут» та «Ямал», організували схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України – з РФ на територію окупованого півострова Крим та у зворотному напрямку. 

Під їхнім керівництвом з 2018 року та по теперішній час загалом було здійснено понад 3,5 тисяч рейсів з аеропортів 11 російських міст до закритого аеропорту «Сімферополь». Регулярні польоти здійснювалися після закриття всіх повітряних пунктів пропуску через український держкордон, а також всупереч нормам міжнародного права та національного законодавства України.

Під час планування польотів компанії підтримували координацію з російськими органами державного управління, зокрема Росавіацією.

Досудове розслідування здійснюється ГУНП в АР Крим та м. Севастополя.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 2636