Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
23.08.2023

На співпраці з ворогом заробили 143 млн рублів: до суду скерували ще 8 обвинувальних актів стосовно кримських бізнесменів

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальні акти стосовно ще 8 підприємців з Криму, які співпрацюють з ворогом. Дії обвинувачених кваліфіковано за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Встановлено, що у 2022 році підприємці уклали контракти з окупаційними установами, які фінансуються з держбюджету РФ у рамках оборонного замовлення ворога. Зокрема, договори були підписані з незаконно створеними у Криму: прокуратурою, регіональним МВС, управлінням МНС, Федеральною службою виконання покарань, слідчим ізолятором №1, а також так званим «Кримпатріотцентром», головним завданням якого є військово-патріотичне виховання дітей на півострові.

Обвинувачені мали поставити окупантам продукти харчування, паливо, піротехнічні засоби, а також надавати послуги по облаштуванню робочих місць та ремонту транспорту.

Внаслідок злочинних дій загалом підприємці мають отримати з бюджету держави-окупанта понад 143 млн російських рублів (понад 54,6 млн грн). Сума дорівнює придбанню близько 150 пікапів для ЗСУ.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ в АР Крим.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 3860