Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
24.08.2023

У державній зраді підозрюються четверо колишніх заступників начальників управлінь кримського МВС

Прокуратура автономії повідомила про підозри чотирьом колишнім заступникам начальників управлінь Кримського територіального командування внутрішніх військ МВС України. Їхні дії кваліфіковано за фактом вчинення державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі.

Встановлено, що після окупації Криму російськими збройними силами у 2014 році, силовики зрадили присязі на вірність українському народу та перейшли працювати до незаконно створеного «Головного управління федеральної служби військ Росгвардії РФ по Республіці Крим та м. Севастополю».

Пізніше в окупаційних органах «правопорядку» на півострові вони зайняли так звані посади:
- заступника командира окремої бригади внутрішніх військ МВС РФ по роботі з особистим складом;
- начальника штабу-заступника начальника управління Росгвардії по Севастополю федеральної служби Росгвардії РФ;
- заступника командира окремої бригади внутрішніх військ МВС РФ по озброєнню;
- заступника начальника управління по матеріальному та технічному забезпеченню Росгвардії по Севастополю федеральної служби військ Росгвардії РФ.

Своїми діями та рішеннями підозрювані сприяли становленню та зміцненню окупаційних органів «правопорядку» на півострові, а також надавали допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі. Оперативний супровід – Департамент військової контррозвідки СБУ.

Також раніше прокуратура автономії повідомила про підозру окупаційному начальнику штабу Росгвадії РФ по Криму.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 3769