Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
29.08.2023

Брав участь у повномасштабному вторгненні: у держзраді підозрюється військовослужбовець з Криму

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру 24-річному громадянину України і жителю Криму, який воював на боці ворога проти України. Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 КК України — державна зрада. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Слідством встановлено, що у 2021 році підозрюваний уклав контракт та вступив до лав збройних сил держави-окупанта. Вже після повномасштабного вторгнення Росії на територію України, будучи у складі російських збройних сил, військовослужбовець брав активну участь у бойових діях проти Сил Оборони України. Зокрема, виконував «завдання» ворога на території Херсонської та Миколаївської областей. Таким чином, його дії нанесли шкоду суверенітету, територіальній цілісності та обороноздатності України.

Пізніше військовослужбовець був взятий в полон українськими захисниками.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя
 


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 3420