Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
30.08.2023

Колабораційна діяльність: обвинувальні акти стосовно шести окупаційних чиновників з Криму скеровано до суду

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальні акти стосовно шести окупаційних чиновників з Криму. Їхні дії кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Обвинуваченим загрожує до 10 років позбавлення волі.

Слідством було встановлено, що у 2022-2023 роках обвинувачені почали працювати в кримських окупаційних органах влади на півострові та активно сприяють ворогу.

Зокрема, вони обійняли так звані посади: 
- депутата «Законодавчих зборів м. Севастополя ІІ скликання»  – займався розробкою та впровадженням у м. Севастополі законодавства щодо «соціальної підтримки» учасників «СВО», їх сімей та сімей вбитих на розв’язаній Росією війні; 
- голова Держкомітету молодіжної політики РК – організовує волонтерську допомогу для потреб військових РФ, які беруть участь у збройній агресії проти України, раніше також був керівником кримського відділення «Молодої Гвардії Єдиної Росії» – організації, яка залучає до поширення російської пропаганди підлітків;
- т.в.о. міністра промислової політики РК;
- заступник міністра внутрішньої політики, інформації та зв’язку РК;
- голова Комітету Держради РК по аграрній політиці та розвитку сільського господарства;
- заступник голови Комітету з протидії корупції РК.

На своїх посадах обвинувачені безпосередньо займаються реалізацією політики держави-окупанта,  активно поширюють ідеї «руського миру» та виконують інші дії, спрямовані на забезпечення функціонування окупаційної адміністрації ворога в Криму.

Досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ в АР Крим.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 3386