Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.09.2023

Прокуратура автономії підозрює у колабораціонізмі 7 кримських окупаційних суддів

Прокуратура автономії повідомила про підозри у колабораційній діяльності сімом кримським окупаційним суддям (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Встановлено, що у 2022-2023 роках підозрювані добровільно обійняли посади у незаконно створених судових органах країни-окупанта, що діють на півострові.

П’ятеро з них стали суддями у «Верховному суді РК», «Красногвардійському  районному суді РК» та «Київському районному суді м. Сімферополя». Ще двоє зайняли керівні посади – голови так званого «Залізничного районного суду м. Сімферополя» та заступника голови у незаконно створеному «Керченському міському суді РК».

На своїх посадах підозрювані здійснювали правосуддя в інтересах держави-окупанта та сприяли реалізації її політики на території півострова.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя
 


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 1950