Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
26.09.2023

Колабораційна діяльність: підозрюється ще 10 окупаційних топ-чиновників з Криму

Прокуратура автономії повідомила про підозри у колабораційній діяльності ще десятьом чиновникам з Криму (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Слідство встановило, що у 2022-2023 роках підозрювані почали працювати на ворога у незаконно створених органах влади на тимчасово окупованому півострові.
 
Йдеться про:
- заступників міністрів «промислової політики», «охорони здоров’я», «внутрішньої політики, інформації та зв’язку», «освіти, науки та молоді», а також «транспорту» так званої Республіки Крим;
- заступників окупаційних адміністрацій міст Армянська,  Сімферополя (двоє з підозрюваних), а також Джанкойського району;
- заступника голови окупаційного Держкомітету у справах міжнаціональних відносин РК.
 
На своїх посадах підозрювані безпосередньо займаються реалізацією політики РФ,  активно поширюють ідеї «руського міру» та виконують інші обов’язки, спрямовані на забезпечення функціонування влади окупантів на півострові.
 
Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 3681