Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
18.10.2023

Співпрацював з ворогом: за колабораційну діяльність засуджено кримського підприємця

За публічного обвинувачення прокуратури автономії 3 роки позбавлення волі із забороною займатися господарською діяльністю на строк 10 років отримав кримський підприємець. Його дії було кваліфіковано за ч. 4 ст. 111-1 КК України – колабораційна діяльність.

Прокурори довели, що «бізнесмен», достовірно знаючи про окупацію Криму російськими збройними силами, зареєстрував за законодавством ворога ТОВ «Кедр» та у 2022 році уклав контракт з окупаційним підрозділом МВС РФ по Республіці Крим. За умовами договору, він мав постачати паливо-мастильні матеріали в рамках державного оборонного замовлення.

Співпраця між засудженим та окупаційним відомством має тривати до 2024 року. За свою роботу підприємець має отримати з держбюджету РФ понад 126,5 млн російських рублів (майже 38 млн гривень).

Також слідство встановило, що виступаючи в ролі «постачальника» компанія «Кедр» загалом уклала 2473 контрактів з 579 замовниками.

Досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ в АР Крим.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 962