Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
19.10.2023

Прокуратура Криму повідомила підозри у держзраді двом колишнім військовослужбовцям внутрішніх військ МВС України з Криму

Прокуратура автономії повідомила про підозри у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) двом колишнім працівника Кримського територіального командування внутрішніх військ МВС України, які перейшли на бік ворога. Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі.

Слідство встановило, що після окупації півострова російськими збройними силами, чоловіки зрадили присязі на вірність українському народу та почали працювати в незаконно створеній у Криму Федеральній службі військ Росгвардії РФ.

Підозрювані обійняли посади командира 25 окремого загону спецпризначення «Меркурій» у Росгвардії РФ та начальника відділу закупівель.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, один із підозрюваних – командир загону спецпризначенців – брав участь в операції ворога по захопленню Києва із західного напрямку. 

Інший підозрюваний, який відповідав за забезпечення збройних сил ворога, вже засуджений росіянами до 6 років колонії у справі про «розповсюдження фейків про армію РФ».

Досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ в АР Крим. 
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 927