Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
23.10.2023

Прокуратура Криму повідомила про підозру слідчому ФСБ, який розпочав кримінальне переслідування українського журналіста Владислава Єсипенка

Прокуратура автономії повідомила про підозру ще одному окупаційному правоохоронцю, який причетний до незаконного ув’язнення українського журналіста, позаштатного співробітника Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії) Владислава Єсипенка. Дії підозрюваного кваліфіковано як воєнний злочин, а саме порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.
 
 
Слідство встановило, що підозрюваний, громадянин РФ працював на окупантів та обіймав посаду «слідчого УФСБ Росії по Республіці Крим та м. Севастополю». Саме він розпочав незаконне кримінальне провадження відносно Владислава Єсипенка та вніс завідомо неправдиві відомості щодо обставин вчинення «злочину». Окупаційний слідчий прийняв справу до провадження та розпочав слідство.
 
 
До цього український журналіст був незаконно затриманий окупаційними силовиками, без жодного процесуального оформлення. Його перевезли та помістили до підвалу, де застосовували фізичну силу, електричний струм та моральний тиск. «Правоохоронці» змушували «затриманого» зізнатися у злочині, що пов'язаний  з незаконним виготовленням, переробленням чи ремонтом вибухових пристроїв, якого він не скоював (прокуратура автономії раніше повідомила про підозру окупаційному оперативному працівнику, який причетний до вказаних дій)
 
 
Наразі Владислава Єсипенка незаконно засуджено до 5 років колонії загального режиму.
Досудове розслідування здійснюється ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя,


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 1514