Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.10.2023

Державна зрада: до суду скеровано обвинувальний акт стосовно керівника окупаційної служби виконання покарань по Криму

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно начальника «Федеральної служби виконання покарань по Республіці Крим та м. Севастополя». Його дії кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до п’ятнадцяти років позбавлення волі.
 
 
Встановлено, що після окупації півострова російськими збройними силами, громадянин України зрадив присязі та прийняв пропозицію ворога обійняти посаду керівника одного з підрозділів кримської «Федеральної служби виконання покарань». Пізніше він став очільником цього відомства. У 2016 році за «заслуги перед окупантами» підозрюваний отримав звання «генерал-майора внутрішньої служби». 
 

Отже, перейшовши на бік ворога в умовах збройного конфлікту, обвинувачений надавав допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України, а також своїми діями та рішеннями сприяв становленню окупаційної влади РФ на півострові. 
Спеціальне досудове розслідування - ГУ СБУ в АР Крим.
 


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя

кількість переглядів: 1231