Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
04.04.2024

Пособництво державі-агресору: судитимуть голову виконавчого комітету проросійської громадської організації «Народний Фронт у Криму»

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України, яка збирає кошти на потреби армії ворога. Її дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 111-2 КК України (пособництво державі-агресору). 
 
Починаючи з 2022 року обвинувачена, будучи головою виконавчого комітету проросійської громадської організації «Народний Фронт у Криму», систематично організовувала збори коштів на квадрокоптери, тепловізори та біноклі для російських військових. Відповідну інформацію «волонтерка» розміщувала в телеграм-каналах, на відеохостингах  RuTube і YouTube, а також у своїх соціальних мережах.
 
Також «благодійниця» неодноразово виступала у пропагандистських медіа, висвітлюючи у прямих етерах результати своєї діяльності. Крім того, з метою впливу на свідомість мешканців півострова, наголошувала на «необхідності допомоги армії РФ» у проведенні «СВО», а також «захисту півострова від ЗСУ».
 
За вказані дії обвинуваченій загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років, з конфіскацією майна.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ СБУ в АР Крим
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя
 

кількість переглядів: 135