Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
05.04.2024

Співпраця з ворогом: підозрюються ще 11 підприємців із Криму

За процесуального керівництва прокуратури автономії ще 11 кримським підприємцям повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Їм загрожує до 5 років ув’язнення, з позбавленням права займатися певною діяльністю строком до 15 років та з конфіскацією майна. 
 
Встановлено, що після окупації півострова громадяни України зареєструвались як «індивідуальні підприємці» відповідно до російського законодавства, з метою ведення господарської діяльності.
 
У 2022-2023 роках підозрювані через портал РФ, який дає можливість брати участь у держзакупівлях, добровільно уклали контракти на поставку товарів та надання послуг окупаційним установам «Управління Федеральної служби виконання покарань Росії по Республіці Крим та м. Севастополю». Зокрема, вони забезпечили постачання будівельних матеріалів, медичних виробів, офісного обладнання тощо.
 
Зазначимо, що наразі прокуратурою автономії скеровано до суду 53 обвинувальні акти стосовно «підприємців», які забезпечують функціонування окупаційних органів влади в Криму, 5 з яких вже заочно засуджено.
 
Досудові розслідування здійснюються СУ ГУ СБУ в АР Крим
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

 

кількість переглядів: 105