Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
19.01.2022

Правила внутрішнього службового розпорядку ДС

ПОГОДЖЕНО

Незалежною професійною спілкою працівників прокуратури Автономної Республіки Крим

та міста Севастополя

«30» березня 2021 року

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Зборами державних службовців прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

«30» березня 2021 року

 

 

 

 

 

 

 

ПРАВИЛА

внутрішнього службового розпорядку державних службовців прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

 

І.       Загальні положення

  1. Правила внутрішнього службового розпорядку державних службовців прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя (далі - Правила) розроблені відповідно до статті 43 Конституції України, Кодексу законів про працю України, Закону України «Про державну службу» та інших нормативно- правових актів.
  2. Правила визначають загальні положення організації внутрішнього службового розпорядку державних службовців прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя (далі – державні службовці), режиму та умов роботи, забезпечення раціонального використання робочого часу, підвищення ефективності та якості роботи.
  3. Правила затверджуються загальними зборами (конференцією) державних службовців за поданням керівника прокуратури автономії і Незалежною професійною спілкою працівників прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя (далі – професійна спілка).
  4. Правила є обов’язковими для всіх державних службовців та доводяться до їх відома під підпис.

 

II.        Загальні вимоги щодо етичної поведінки державних службовців

Державні службовці у своїй діяльності зобов’язані:

    1. дотримуватись вимог етичної поведінки, принципів професійності, принциповості та доброзичливості, дбати про свою професійну честь і гідність;
    2. уникати нецензурної лексики, не допускати підвищеної інтонації під час спілкування, проявів зверхності, зневажливого ставлення до колег та громадян;
    3. дотримуватися   взаємоповаги,    ділового   стилю    спілкування,

 

виявляти принциповість і витримку;

    1. утримувати в порядку своє робоче місце та забезпечувати збереження державного майна, наданого в користування;
    2. дотримуватися вимоги щодо заборони куріння тютюнових виробів на робочих місцях та у місцях загального користування, крім спеціально відведених місць, обладнаних кімнат.

 

III.       Робочий час і час відпочинку

  1. Тривалість робочого часу державних службовців становить 40 годин на тиждень.

У прокуратурі автономії встановлено такий службовий розпорядок: початок роботи з 9 години - упродовж робочого тижня;

перерва на обід з 13 години до 13 години 45 хвилин - упродовж робочого тижня (перерва не включається в робочий час, і державний службовець може використовувати її на свій розсуд. На цей час працівник може відлучатися з місця роботи);

кінець робочого дня в понеділок, вівторок, середу та четвер – о  18 годині, у п’ятницю - о 16 годині 45 хвилин;

вихідні дні - субота і неділя.

Напередодні святкових та неробочих днів тривалість робочого дня скорочується на одну годину.

  1. За погодженням із профспілковим комітетом для деяких структурних підрозділів або окремих державних службовців може бути передбачений інший внутрішній службовий розпорядок (з урахуванням поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2).
  2. Працівникам забороняється відволікати державного службовця від виконання його посадових обов’язків.
  3. Організація обліку робочого часу державних службовців у прокуратурі автономії покладається на керівників структурних підрозділів. Облік робочого часу ведеться у кожному структурному підрозділі відповідальною особою, на яку покладено такі функції. Щомісячно 13 і 23 числа табель обліку робочого часу передається до відділу фінансування та бухгалтерського обліку за підписом керівника структурного підрозділу, відповідальної за це особи і начальника відділу кадрової роботи та державної служби прокуратури автономії.
  4. Державні службовці можуть перебувати в робочий час за межами приміщення прокуратури автономії зі службових питань з відома безпосереднього керівника відповідного підрозділу, а керівники самостійних
 

структурних підрозділів – з відома відповідного першого заступника керівника та заступника керівника прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

 

ⅠⅤ. Порядок повідомлення державним службовцем про свою

відсутність

    1. Про свою відсутність на роботі державний службовець повідомляє безпосереднього керівника у письмовій формі, засобами електронного чи телефонного зв’язку або іншими доступними способами, крім того, інформує керівника відділу кадрової роботи та державної служби прокуратури автономії.
    2. У разі недотримання державним службовцем вимог пункту 1 цього розділу складається акт про його відсутність на робочому місці.
    3. При ненаданні державним службовцем доказів поважності причини відсутності на роботі він повинен подати письмові пояснення на ім’я керівника прокуратури автономії щодо причин своєї відсутності.

 

Ⅴ. Перебування державних службовців на робочому місці у вихідні, святкові, неробочі дні та після закінчення робочого часу

  1. Для виконання невідкладних завдань державний службовець може залучатися до роботи понад установлену тривалість робочого дня за наказом керівника прокуратури автономії, про який повідомляється професійна спілка в тому числі у вихідні, святкові, неробочі дні.
  2. Керівник прокуратури за потреби може залучати державних службовців до чергування після закінчення робочого дня, у вихідні, святкові і неробочі дні. Чергування державного службовця здійснюється згідно з графіком, який затверджується керівником прокуратури автономії за погодженням із професійною спілкою.
  3. За роботу у зазначені вище дні державним службовцям надається грошова компенсація у розмірі та порядку, що визначені законодавством про працю, або за їх заявами надаються відповідні дні відпочинку.

 

ⅤⅠ. Порядок доведення до відома державних службовців нормативно- правових актів, наказів, доручень та розпоряджень зі службових питань

  1. Нормативно-правові акти, накази, доручення та розпорядження зі службових питань доводяться до відома державних службовців шляхом ознайомлення у паперовій або електронній формі з підтвердженням такого ознайомлення.
  2. Підтвердженням може слугувати  підпис державного  службовця
 

(у тому числі як відповідального виконавця) на документі, у журналі реєстрації документів або відповідний кваліфікований електронний підпис, який підтверджує ознайомлення з певним службовим документом в електронній формі.

  1. Нормативно-правові акти, які підлягають офіційному оприлюдненню, доводяться до відома державних службовців шляхом їх оприлюднення в офіційних друкованих виданнях, а також шляхом розміщення на офіційному веб-сайті прокуратури автономії.

 

ⅤⅠⅠ. Дотримання загальних інструкцій з охорони праці та протипожежної безпеки

  1. Керівник прокуратури автономії або визначена ним відповідальна особа організовує забезпечення безпечних умов праці, належний стан засобів протипожежної безпеки, санітарії і гігієни праці.
  2. Державні службовці повинні дотримуватися правил техніки безпеки, виробничої санітарії і гігієни праці, протипожежної безпеки.
  3. Умови праці на робочому місці, стан засобів колективного та індивідуального захисту, що використовуються державним службовцем, а також санітарно-побутові умови повинні відповідати вимогам нормативно- правових актів з охорони праці.

 

ⅤⅠⅠⅠ. Порядок прийняття та передачі діловодства (справ) і майна державним службовцем

  1. Державний службовець у разі звільнення з посади чи переведення на іншу посаду передає справи і довірене у зв’язку з виконанням посадових обов’язків майно особі, уповноваженій керівником структурного підрозділу прокуратури автономії, в якому працював державний службовець. Уповноважена особа зобов’язана прийняти справи і майно.
  2. Факт передачі справ і майна засвідчується актом, який складається у двох примірниках і підписується керівником структурного підрозділу в якому працював державний службовець, керівником відділу кадрової роботи та державної служби та державним службовцем, який звільняється.

Один примірник акта видається державному службовцю, який звільняється чи переводиться на іншу посаду, інший примірник долучається до особової справи цього державного службовця.

 

ⅠⅩ. Пропускний режим

    1. Вхід державних службовців до адміністративних приміщень здійснюється    через    пости    (турнікети)    з    використанням   електронної
 

перепустки (смарт-карти).

 

Ⅹ. Прикінцеві положення

      1. Недотримання вимог Правил є підставою для притягнення державного службовця до відповідальності у порядку, передбаченому чинним законодавством.
      2. Питання, пов’язані із застосуванням Правил вирішуються керівником прокуратури автономії, а у випадках, передбачених чинним законодавством, - спільно або за згодою з профспілковою спілкою.
кількість переглядів: 387