Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
23.10.2015

Прокуратурою АР Крим розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння службовими особами уряду Російської Федерації об’єктами культурної спадщини, що розташовані на територіях АР Крим та м. Севастополя.

Прокуратурою автономії постійно здійснюється моніторинг засобів масової інформації, у тому числі мережі «Інтернет» з метою виявлення фактіввчинення кримінальних правопорушень на анексованій Російською Федерацією території півострова Крим та своєчасного реагування на них.
 
Установлено, що службові особи уряду Російської Федерації всупереч чинному законодавству України 17.10.2015 прийняли розпорядження № 2073-р, якимоб’єктикультурної спадщини, що розташовані на територіях АР Крим та м. Севастополя, віднесено до об’єктів культурної спадщини та включено до Єдиного державного реєстру об'єктів культурної спадщини(пам'яток історії та культури)  народів Російської Федерації.
 
Зокрема, в додатку до розпорядження визначено перелік об’єктів, які є особливою цінністю та не підлягають приватизації відповідно до Закону України «Про перелік пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації», а саме: комплекс споруд Воронцовського палацу,  Архангельська церква, комплекс споруд Генуезької фортеці, гробниця «ДюрбеДіляра-Бикеч»,  та ін.
 
Таким чином, службові особи уряду РФ незаконно заволоділи майном, що належить державі Україна, чим спричинили їй шкоду в особливо великому розмірі та вчинили кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 191 КК України.
 
За вказаним фактом прокуратурою АР Крим 22.10.2105 розпочато кримінальне провадження, матеріали якого відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 4371