Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.02.2016

Розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного в’їзду на територію анексованого півострову Крим делегації парламенту Ізраїлю (Кнесету).

За результатами проведеного моніторингу засобів масової інформації Головним управлінням національної поліції в АР Крим та м. Севастополя встановлено, що незважаючи на існуючу заборону, в порушення міжнародних санкцій 10.02.2016 тимчасово окуповану Російською Федерацією територію Автономної Республіки Крим відвідала делегація парламенту Ізраїлю (Кнесету) на чолі з депутатом, головою парламентської комісії з освіти, культури і спорту Яковом Маргі.
 
Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» встановлено особливий правовий режим перетину меж тимчасово окупованої території півострову Крим, яка є невід’ємною частиною території України.
 
Отже, членами делегації парламенту Ізраїлю (Кнесету) порушено порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України.
 
За вказаним фактом 12.02.2016 розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України. 
 
Матеріали кримінального провадження відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України  «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» направлено до прокуратури автономії з метою подальшого спрямування до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 4974