Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.07.2016

Зафіксовано черговий факт привласнення окупаційною владою Криму державного майна.

Прокуратурою Автономної Республіки Крим розпочато досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченогоч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення чужого майна, вчинене в особливо великих розмірах).
 
Так, установлено, що співробітниками Державної прикордонної служби 16-17 липня 2016 року зафіксовано незаконне переміщення самопідйомної бурової установки, яка є власністю держави. Зазначену бурову установку в порушення положень Конституції та законів України, Міжнародної конвенції ООН з морського права неправомірно привласнено Російською Федерацією внаслідок анексії території Автономної Республіки Крим.
 
Вказаними діями державі заподіянозначної матеріальної шкодив особливо великому розмірі.
 
За вчинення зазначеногодіяння передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна. 
 
Відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» матеріали вищевказаних кримінальних проваджень надіслано до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 4365