Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
15.08.2016

За ініціативи прокуратури автономії розпочато досудове розслідування кримінального провадження за фактом привласнення майна МВС України.

Прокуратурою Автономної Республіки Крим проаналізовано інформацію Міністерства внутрішніх справ України щодо наявності державного майна, яке перебуває на тимчасово окупованій території півострова Крим.
 
Установлено, що представниками російської окупаційної влади на території анексованого півострова Крим незаконно привласнено майно, земельні ділянки, адміністративні будівлі, озброєння, матеріальні цінності, оргтехніка та офісне обладнання Головного управління Міністерства внутрішніх справ України та його підрозділів, зокрема Державної автомобільної інспекції, територіальних, лінійних та інших підрозділів органів внутрішніх справ, військових частин внутрішніх військ, чим державі заподіяно значної матеріальної шкоди у особливо великому розмірі. За попередніми підрахунками сума збитків складає понад мільярд гривень.
 
Наразі, значна частина адміністративних будівель, земельних ділянок, матеріальних цінностей, інше рухоме та нерухоме майно, яке належить державі перейшли в управління незаконно створених на території Автономної Республіки Кримтак званих правоохоронних органів та використовуються для неправомірного переслідування кримських татар та патріотично налаштованих громадян України.
 
На підставі отриманих відомостей прокуратурою автономії розпочато досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення чужого майна, вчинене в особливо великих розмірах).
 
За вчинення зазначеного діяння передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.
 
Відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» матеріали вищевказаних кримінальних проваджень надіслано до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 3971