Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
30.05.2017

Інформаційній складовій гібридної війни Росії проти України буде надано правову оцінку

Прокуратурою Автономної Республіки Крим на підставі матеріалів Служби безпеки України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) КК України.

Безпрецедентністю цього кримінального провадження є те, що вперше правову оцінку отримає інформаційна складова гібридної війни Росії проти України.

Наразі встановлені факти вчинення службовими особами Російської Федерації спільно з окремими посадовими особами органів окупаційної влади дій, спрямованих на зміну територіальної цілісності Україні та створення умов для вимушеного переселення з території Криму тисячі українських громадян.

Під час досудового розслідування особливу увагу планується приділити фактам готування до окупації Криму та схилення мешканців півострову до ненависті до народів України, у тому числі, шляхом маніпуляцій суспільною думкою через засоби масової інформації та соціальні мережі.

«В сучасній історії окупацію Росією півострова Крим можна вважати яскравим прикладом успішного ведення гібридної війни. Вона ще триває і тому, ми повинні докласти максимум зусиль для надання їй правової оцінки», - прокоментував розпочате кримінальне провадження прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

За його словами, інформація у засобах масової інформації та соціальних мережах, при правильному аналізі, може слугувати доказовою базою у вчиненні злочинів, ніж інші джерела.

кількість переглядів: 2345