Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
05.07.2017

Власник медалі "За возвращение Крыма", усвідомивши невідворотність покарання, самостійно з'явився до правоохоронних органів

Прокуратурою Автономної Республіки Крим закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою громадянина України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Так, громадянин України, маючи намір на проведення підривної діяльності проти України, яка повинна була полягати в блокуванні військових частин Збройний сил України, розташованих на території Автономної Республіки Крим, а також у сприянні інших заходів на шкоду суверенітетові, територіальної цілістності та недоторканості території України.
У квітні 2014 року у м. Севастополь він отримав медаль «За возвращение Крыма» разом з посвідченням до неї, в якості винагороди за обіцянку у майбутньому здійснити вищевказані дії проти України.

Однак, усвідомивши злочинний характер цих дій, громадянин України залишив територію півострову та самостійно звернувся до представників Головного управління СБ України в АР Крим (з дислокацією в  м. Херсон) і добровільно заявив про свій зв'язок з представниками іноземної держави - Російської Федерації та про отримане від них злочинне завдання. На виконання цього завдання він не вчинив жодних дій.
З огляду на щире каяття підозрюваного, його добровільне з'явлення до правоохоронних органів, а також відсутність суспільно небезпечних наслідків його дій, до суду спрямовано клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності на підставі ч. 2 ст. 111 КК України.

кількість переглядів: 4113