Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
03.10.2017

Члена так званої «Самооборони Криму» оголошено у міжнародний розшук

Прокуратурою АР Крим здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами незаконних дій представників так званої «Самооборони Криму», досудове розслідування у якому проводиться слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

На початку березня 2014 року у м. Сімферополі один із «ротних» незаконно створеної «Самооборони Криму» спільно з іншими членами цього формування нанесли тілесні ушкодження громадину України, який перебував на території півострова Крим з метою підтримки українських військових та активістів.

Разом з цим, зазначений «ротний» причетний до незаконного позбавлення волі, що супроводжувалося нанесенням тілесних ушкоджень громадянину України, який висловлював свою проукраїнську позицію на території Автономної Республіки Крим.

За даними фактами вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі), ч. 4 ст. 296 (хуліганство з нанесенням тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України, оголошено в розшук та отримано дозвіл суду на затримання.

У той же час, вжито всіх необхідних заходів для його розшуку каналами Інтерполу, а саме арешту з метою екстрадиції.

Таким чином, у разі затримання підозрюваного на території іноземної держави – члена міжнародної організації кримінальної поліції, вирішуватиметься питання про видачу цієї особи Україні для притягнення до кримінальної відповідальності.

кількість переглядів: 3348