Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.12.2017

Двом особам, причетним до переслідування Володимира Балуха, повідомлено про підозру та оголошено їх у розшук

Прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами переслідування громадянина України Володимира Балуха: проведення незаконних обшуків, позбавлення останнього волі, винесення незаконних рішень про притягнення його до адміністративної та кримінальної відповідальності за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.146, ч.2 ст. 162, ч.3 ст. 357 КК України.

На сьогодні прокуратурою АР Крим та слідчими слідчого відділу Головного управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі  зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру у зазначеному кримінальному провадженні колишнім працівникам правоохоронних органів України, які у подальшому перейшли на службу до незаконно створених на тимчасово окупованій території АР Крим органів.

Так, зокрема, 05.12.2017 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.162 (порушення недоторканості житла) КК України старшому оперуповноваженому відділу незаконно утвореного органу – Управління ФСБ по Республіці Крим та м. Севастополі. Останній підозрюється у незаконному проникненні 08.12.2016 до житла особи та незаконному проведенні у ньому обшуку з погрозою застосування насильства.

Також, 07.12.2017 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.162 (порушення недоторканості житла) КК України старшому слідчому слідчого відділу ВМВС по Роздольненському району незаконно утвореного на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим органу – «Министерства внутренних дел по Республике Крым». Останній підозрюється у незаконному проникненні 14.11.2015 до житла особи та незаконному проведенні у ньому обшуку з погрозою застосування насильства.

«Двом особам, причетним до переслідування українського активіста Володимира Балуха, повідомлено про підозру. Зазначених осіб вже оголошено у розшук. І це лише початок. Також ми надамо правову оцінку усім тим, хто позбавив його волі та виносив незаконні рішення щодо притягнення його до відповідальності», - прокоментував прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

За його словами, переслідування за політичні погляди є недопустимим і прямим порушенням прав людини у всьому цивілізованому світі.
Окрім цього, слідчим суддею надано дозвіл на затримання колишнього співробітника СБ України з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

кількість переглядів: 3666