Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
14.12.2017

Залишено в силі судове рішення, яким визнано недійсним договір, що завдав 9 млн грн збитків ПАТ «Чорноморнафтогаз»


Постановою Київського апеляційного господарського суду залишено в силі рішення господарського суду Київської області від 22.08.2017, яким визнано недійсним договір на виконання робіт з технічної експлуатації виробничих об’єктів Стрілкового газового родовища.
Як повідомлялося раніше, прокуратурою встановлено, що ПАТ «Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» у березні 2014 року уклало договір про спільну діяльність по обслуговуванню Стрілкового та Архангельського родовищ з одним із суб’єктів господарювання, яким передбачено обов’язок останнього щодо їх безоплатної технічної експлуатації.
Однак у подальшому зазначеним суб’єктом господарювання, з метою заволодіння коштами стратегічного для держави підприємства, укладено з самим собою, як оператором спільної діяльності, додатковий договір щодо виконання цих же дій уже на платній основі.
Виконання таких заходів, без відповідного погодження, профінансовано за рахунок ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» на суму понад 9 млн грн.
Ураховуючи протиправність правочину, ПАТ «Чорноморнафтогаз» оскаржило його до господарського суду Київської області, а прокуратурою автономії здійснено вступ у розгляд зазначеної справи.
Завдяки принциповій позиції прокуратури Автономної Республіки Крим, використанню зібраних у ході досудового розслідування доказів, Київським апеляційним господарським судом відхилено апеляційну скаргу відповідача та залишено в силі рішення господарського суду першої інстанції, яким спірний договір визнано недійсним.

кількість переглядів: 3388