Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
09.01.2018

Одному із так званих міністрів Криму повідомлено про підозру у вчинені державної зради та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

Прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому 26.05.2015 за фактами вчинення державної зради громадянами України, які до тимчасової окупації території Автономної Республіки Крим обіймали різні посади в усіх державних підприємствах, установах, організаціях України на території півострова Крим.

За результатами злагодженої роботи працівників прокуратури Автономної Республіки Крим, Департаменту захисту національної державності СБ України, Головного управління СБ України в АРК (з дислокацією в м. Херсон), оголошено громадянину України - колишньому так званому «міністру охорони здоров’я Республіки Крим» про підозру щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада), який надав допомогу у здійсненні іноземною державою підривної діяльності проти України.
 

Слідчим суддею розглянуто клопотання Головного управління СБ України в АРК (з дислокацією в м. Херсон), що погоджене прокуратурою Автономної Республіки Крим, та обрано вказаному громадянину запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 

Також, у ході досудового розслідування, на виконання ухвали суду, співробітниками Служби безпеки України 05.01.2018 проведено обшук за місцем мешкання у місті Києві зазначеної особи, під час якого вилучено документи та предмети, які у тому числі, будуть використані у кримінальному провадженні, як докази вчинення кримінального правопорушення.

На теперішній час досудове розслідування триває.

кількість переглядів: 3589