Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.02.2018

Прокуратура АРК співпрацює з Мінінфраструктури, МТОТ, ДПС та ДФС у напряму фіксації суден, які заходять в закриті порти Криму

У середу, 7 лютого, у приміщенні Представництва Президента України в АРК відбулася міжвідомча нарада з питань порушення норм національного законодавства та міжнародного права у сфері судноплавства.

Заступник начальника управління прокуратури Автономної Республіки Крим Єгор Рєбров наголосив, що розслідування фактів незаконного перетину кордону з тимчасово окупованою територією Криму через морський простір є одним із пріоритетних напрямів роботи прокуратури АР Крим.

Для координації діяльності та організації фіксації незаконних заходів суден у 2017 році створено робочу групу, до складу якої входять представники прокуратури АР Крим, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Міністерства інфраструктури України, Державної прикордонної служби України, Державної фіскальної служби України та Державного підприємства «Адміністрація морських портів України».

Також, він проінформував присутніх, що для фіксації кожного незаконного заходу суден до закритих портів в Криму було створено реєстр суден-порушників, який систематично оновлюється.

«Зазначена інформація в подальшому використовується для вжиття заходів кримінально-правового характеру до винних осіб, а також при надісланні доручень про надання міжнародно правової допомоги», - сказав Єгор Рєбров.

Більше того, завдяки злагодженій роботі з Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, у розпорядженні якого є відповідне обладнання з відслідковування суден, вдається на належному рівні фіксувати такі порушення.

За його словами, станом на перше лютого поточного року у вказаному реєстрі перебуває 665 суден-порушників.

У зазначеному заході взяли участь представники Головного управління СБУ в АРК, Представництва Президента України в АРК, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, Міністерства інфраструктури України, Державної служби України з безпеки на транспорті та Державного підприємства «Адміністрація морських портів України».

кількість переглядів: 5796