Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
16.03.2018

Прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно з працівниками ГУ по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією та слідчими Головного слідчого управління СБУ ліквідовано корупційну схему на Дніпропетровській митниці

У четвер, 15 березня 2018 року, прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно з працівниками Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією та слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України затримано працівника Дніпропетровської митниці ДФС України та митного брокера під час отримання неправомірної вигоди за безперешкодне розмитнення іноземних автомобілів за заниженою митною вартістю.
 
Так, працівники одного з митних постів Дніпропетровської митниці ДФС України та митні брокери налагодили протиправну схему систематичного отримання неправомірної вигоди, яка полягала в штучному створенні перешкод громадянам під час розмитнення автомобілів, ввезених на територію України через зону діяльності даного митного посту, внаслідок чого громадяни змушені були надавати неправомірну вигоду митникам.
 
У ході досудового розслідування задокументовано два факти отримання митником та митним брокером хабарів у сумі 600 доларів США за безперешкодне розмитнення двох автомобілів за заниженою митною вартістю.
 
Під час отримання чергової суми неправомірної вигоди у розмірі 300 доларів США інспектор митного посту та митний брокер були затримані в порядку ст. 208 КПК України.
 
У ході низки обшуків, проведених у службових та житлових приміщеннях працівників митниці, виявлено грошові кошти, які були отримані митником під час документування попередніх епізодів злочинної діяльності у даному кримінальному провадженні.
 
На даний час інспектору Дніпропетровської митниці ДФС та митному брокеру готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та вирішується питання обрання запобіжного заходу.

кількість переглядів: 2938