Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
02.04.2018

Чергові обвинувальні акти стосовно колишніх депутатів ВР АРК скеровано до суду

Прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами проведеного спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

У ході розслідування кримінального провадження отримано беззаперечні докази того, що у березні-квітні 2014 року вказані депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим надали допомогу та сприяли окупації Криму.

Зокрема, за їх безпосередньої участі незаконно прийнято ряд постанов, в результаті чого було створено нелегітимне державне утворення «Республіка Крим».

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

«Починаючи з серпня 2016 року прокуратурою автономії було активізовано досудове розслідування у кримінальних провадженнях за підозрою колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим у вчиненні державної зради. За результатами спеціального досудового розслідування до судів скеровано уже 60 обвинувальних актів відносно колишніх депутатів кримського парламенту», - прокоментував прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

кількість переглядів: 3515