Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
20.04.2018

Припинено незаконну діяльність організованої групи, яка виготовляла і збувала зброю

 
У четвер, 19 квітня, прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно з слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі та Головним відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області припинено злочинну діяльність організованої групи осіб, які виготовляли та збували вогнепальну зброю, бойові припаси та вибухові речовини.

Так, у ході досудового розслідування установлено, що громадяни України, які проходили службу в зоні проведення АТО в складі добровольчого батальйону, організували в приміщенні одного з київських заводів майстерню, у якій незаконно виготовляли та зберігали вогнепальну зброю, вибухові речовини, бойові припаси, видаляли маркування зі зброї. У подальшому вогнепальну зброю, вибухові речовини та бойові припаси незаконно збували в м. Києві та інших регіонах України.

Приміщення у якому знаходилась незаконна майстерня ретельно охоронялось. Служба безпеки заводу допускала на його територію осіб лише у особистому супроводі організаторів злочинної схеми та повідомляла про усіх підозрілих осіб на території. Вхід до приміщення майстерні був обладнаний сталевими гратами з прикріпленою на них протипіхотною осколковою міною «МОН-50» з натяжною розтяжкою, приєднаною до вхідної двері майстерні.

Так, в рамках кримінального провадження задокументовано три факти незаконного збуту вказаною організованою групою виготовленої та переробленої ними вогнепальної зброї та вибухової речовини «тротилу».

Крім того, за результатами обшуків, проведених у м. Києві, Васильківському, Києво-Святошинському та Броварському районах Київської області, в приміщенні майстерні, місцях зберігання зброї, а також житлових приміщеннях фігурантів злочинної діяльності, виявлено на вилучено 4 гранатомети, 30 гранат, 2 вогнемети, 3 кг вибухової речовини «С4» (пластид), 3 електродетонатори, 6 гвинтівок, 3 одиниці автоматичної зброї, 37 пістолетів, 2 крупнокаліберні снаряди, близько 14 780 боєприпасів різного калібру.
 

За результатами проведених слідчих та негласних слідчих (розшукових) дій, троє осіб затримано, їм повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 263-1, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263 КК України.

На даний час, очікується судовий розгляд клопотань про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 

кількість переглядів: 2903