Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
24.04.2018

Прокуратурою АР Крим збираються докази незаконного заволодіння майном телерадіокомпаній в Криму для подальшої передачі їх до Міжнародного кримінального суду

Прокурор відділу прокуратури Автономної Республіки Крим Дарина Шишман взяла участь у засіданні круглого столу з представниками мовників і громадських організацій у Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення.

У ході зустрічі із правознавцями з питань захисту телерадіоорганізацій, які зазнали втрат у зв’язку з окупацією Криму, прокуратурою АР Крим повідомлено про свою роботу зі збору доказів вчинення злочинів на тимчасово окупованій території півострову Крим так званими представниками влади. Вказані матеріали збираються з метою подальшої передачі їх до Міжнародного кримінального суду.

Зокрема, протиправне привласнення майна фізичних та юридичних осіб, що не викликано воєнної необхідністю є воєнним злочином відповідно до норм Римського статуту. Прокуратурою АР Крим закликано представників телерадіоорганізацій звертатися до неї з відповідними заявами про вчинення відносно них протиправних дій на тимчасово окупованій території півострову Крим з метою їх направлення до Міжнародного кримінального суду.

Учасниками зустрічі позитивно оцінено роботу прокуратури АР Крим та висловлено готовність для подальшої співпраці.

кількість переглядів: 3847