Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
04.05.2018

Прокурор АР Крим у складі делегації Генеральної прокуратури України взяв участь у низці зустрічей в місті Лондон

2-4 травня 2018 року відбувся робочий візит делегації Генеральної прокуратури України на чолі з Генеральним прокурором України Юрієм Луценком до м. Лондон (Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії) з метою проведення зустрічей з представниками британських компетентних органів та участі у заходах, присвячених питанням протидії корупційним явищам в Україні та з інших питань. У складі делегації також взяв участь прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

Програма передбачала низку зустрічей з британськими посадовцями у Форін Офісі та Міністерстві внутрішніх справ, Прокуратурі Англії та Уельсу, а також в обох палатах Парламенту Великої Британії, у тому числі з главою та членами «групи дружби» з Україною.

У Міністерстві закордонних справ і справ Співдружності (FCO) під час зустрічі з керівництвом британського зовнішньополітичного відомства українською делегацією обговорено питання боротьби із високопосадовою злочинністю та міжнародної взаємодії у цій сфері.
 
 

Цього ж дня відбулася зустріч у Королівській Прокурорській Службі (CPS), в ході якої українська та британська сторони обмінялися досвідом щодо проведення розслідувань транснаціональної організованої злочинності з міжнародним елементом, а також обговорили проблематику кримінального переслідування за вчинення воєнних злочинів та злочинів проти людяності.

Окрім того, в ході робочого візиту обговорювалися питання співпраці щодо протидії незаконним порушенням правил міжнародних польотів, а також входження суден у закриті морські порти, розташовані на тимчасово окупованій території півострова Крим.

Делегація відомства провела зустріч з колегами із британського центрального органу з питань міжнародного співробітництва (UKCA) щодо актуальних питань надання правової допомоги під час кримінального провадження та екстрадиції, за результатами якої узгоджено подальші кроки щодо зміцнення двосторонньої взаємодії та підвищення ефективності співпраці в рамках існуючих міжнародних інструментів.

кількість переглядів: 2330