Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
05.06.2018

Закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою у держзраді колишнього «заступника міністра спорту Криму»

Слідчим відділом ГУ СБУ в Автономній Республіці Крим (з дислокацією в м. Херсон) за процесуального керівництва прокуратури АР Крим закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою  громадянина України – так званого «заступника міністра спорту Республіки Крим»,  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що перебуваючи на посаді заступника міністра окупаційного уряду, підозрюваний здійснював реалізацію державної політики країни-агресора в галузі спорту, сприяв популяризації збройних сил Російської Федерації на тимчасово окупованій території України, проросійського патріотичного виховання, здійснював заходи щодо проведення допризовної підготовки молоді перед військовою службою в Російській Федерації.

Зокрема, вину підозрюваного підтверджено показами свідків, висновками проведених судово-портретної та фоноскопічної експертиз.
На даний час сторона захисту повідомлена про закінчення досудового розслідування та відкриття матеріалів вказаного кримінального провадження.

Після ознайомлення підозрюваного та його захисника з матеріалами кримінального провадження, обвинувальний акт буде спрямовано до суду.

Нагадаємо, 2 лютого 2018 року на КПВВ «Каланчак» був затриманий так званий колишній «заступник міністра спорту окупованого Криму».

кількість переглядів: 4175