Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.06.2018

Обшуками банківських сейфів фактичного керівника «Риа новости Украина» виявлено трудовий договір з «Russia Today»

06 червня 2018 року в рамках кримінального провадження, процесуальне керівництво у якому здійснюється прокуратурою Автономної Республіки Крим, за підозрою Вишинського К.В. у вчиненні державної зради, співробітниками Служби безпеки України проведено санкціоновані обшуки в орендованих останнім у ПАТ «ВТБ Банк» індивідуальних сейфах.

За результатами проведених обшуків вилучено трудовий договір між Вишинським К.В. та Федеральным государственным унитарным предприятием «Международное информационное агентство «Россия сегодня», відповідно до якого Вишинському К.В. надано роботу у ФГУП «МИА «Россия сегодня» на посаді керівника представництва МИА «Россия сегодня».

Крім того, виявлено та вилучено грошові кошти в сумі 226 тисяч доларів США, 20 тисяч євро, 50 тисяч гривень, пістолет марки «Браунінг» та набої до нього.

При цьому, згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 28.04.2017 «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», затверджених Указом Президента України № 1332017, діяльність МИА «Россия Сегодня» на території України заборонена. Офіційне представництво вказаного підприємства в Україні не зареєстроване у встановленому порядку, передбаченому Законом України «Про інформаційні агентства».
 
   
 

Нагадаємо, прокуратурою Автономної Республіки Крим повідомлено про підозру громадянину України Вишинському К.В. у вчиненні кримінального правопорушення.  передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

кількість переглядів: 3474