Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
11.09.2018

64 представника «Самообороны Крыма» оголошені у розшук

У 2018 році, за результатами зібраних доказів, 64 представникам незаконно створеного збройного формування «Самооборона Крыма», яке з 2014 року сприяє державі-агресору у проведенні окупації частини території України – півострову Крим, повідомлено про підозри за ст. 260 КК (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) України та оголошено їх у розшук.

Зокрема, про підозру повідомлено 8 особам, які створили, фінансували та координували діяльність збройного формування, 15 особам, які керували так званими ротами «Самообороны Крыма», 41 особі-учаснику збройного формування.

Досудовим розслідуванням установлено, що наприкінці лютого 2014 року на території півострову Крим створено не передбачене законами України збройне формування – так звана «Самооборона Крыма», яке мало організовану структуру військового типу, а саме єдиноначальність, підпорядкованість, чітку ієрархічність та дисципліну.

Зазначене формування було озброєне вогнепальною зброєю, вибуховими пристроями, а також мало важке військове озброєння та військову техніку.
 

У формуванні був визначений механізм вступу до нього та порядок проходження служби, кожному структурному підрозділу ставились відповідні завдання, що полягали в здійсненні методами військових операцій силової підтримки збройним силам Російської Федерації, придушення організованого опору проукраїнськи налаштованого населення на окупованій території, депортації населення Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Так звана «Самооборона Крыма» дислокувалася в різних населених пунктах та місцевостях півострову Крим.

На даний час прокуратурою АРК та ГУ Нацполіції в АРК та м. Севастополь встановлені повні анкетні дані 900 осіб, які входили до складу незаконно створеного збройного формування «Самооборона Крыма».

Окрім того, збираються докази щодо участі представників вказаного формування у захопленні підприємств, установ, організацій, нападах на громадян, які підтримують проукраїнську позицію, та їх викрадення, а також скоєння інших кримінальних правопорушень.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває.

«Такі результати за відносно не великий проміжок часу вдалося досягнути завдяки злагодженій роботі зі слідчим відділом Головного управління Національної поліції в АРК та м. Севастополі та координації їх діяльності. Важливо зазначити, що так звані «самооборонівці» також підозрюються у вчиненні інших злочинів відносно громадян України в Криму, про які прокуратура автономії повідомляла раніше. Робота на цьому напряму триває і невідворотність покарання чекає як на організаторів, так і на членів «Самообороны Крыма», а також тих, хто забезпечував їх зброєю і фінансував злочинну діяльність», - прокоментував прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

кількість переглядів: 4804