Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
10.10.2018

За заборону діяльності Меджлісу та переслідування учасників мітингу 26.02.2014 року біля будівлі Верховної Ради автономії Прокуратура АР Крим повідомила про підозру Н.В. Поклонській у вчиненні воєнного злочину

Сьогодні, 10.10.2018 прокуратурою Автономної Республіки Крим та Головним управлінням Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомлено про підозру Поклонській Н.В. у вчиненні порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).


«Поклонська Н. В. вчинила порушення законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України» - повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час презентації Стратегії розвитку прокуратури Автономної Республіки Крим на 2019-2021 роки.


Досудовим розслідуванням встановлено, що Поклонська Н.В., перебуваючи на посаді так званого «прокурора Республіки Крим», маючи на меті приниження національної честі та гідності, а також прямого обмеження прав кримськотатарського народу, неодноразово протягом 2014 року оголошувала голові Меджлісу кримськотатарського народу «Предупреждение о недопустимости осуществления экстремистской деятельности» та у 2016 році подала до незаконно утвореного «Верховного Суду Республіки Крим» «Заявление о запрете деятельности общественного объединения».


Разом з тим, прийнятим Поклонською Н.В. «Решением о приостановлении деятельности общественного объединения», остання призупинила діяльність Меджлісу кримськотатарського народу до розгляду «Верховним Судом Республіки Крим» вищевказаної заяви.


Наслідком вищевказаних незаконних дій Поклонської Н.В. стало прийняття «Верховним Судом Республіки Крим» рішення про визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією та заборонено його діяльність.


Крім того, Поклонська Н.В., будучи так званим «прокурором Республіки Крим», у 2015 році відповідно до законодавства РФ затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі відносно заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу А. Чийгоза за організацію масових безпорядків та інших осіб за участь у масових безпорядках 26.02.2014 року біля будівлі Верховної Ради Автономної Республіки Крим.


За результатами розгляду кримінальної справи вироками «Верховного Суду Республіки Крим» та «Центрального районного суду м. Сімферополя» вищевказаних осіб незаконно засуджено до позбавлення волі на різні терміни.

кількість переглядів: 5793