Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
17.10.2018

Прокуратура Автономної Республіки Крим вимагатиме екстрадиції колишнього депутата Верховної Ради АР Крим Нахлупіна В.Г.

«Прокуратурою АР Крим будуть вживатися заходи з метою звернення до компетентних органів Російської Федерації щодо арешту та подальшої екстрадиції Нахлупіна В.Г. в Україну для притягнення до відповідальності за державну зраду», – зазначив прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

Нагадуємо, що прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами проведеного спеціального досудового розслідування 29.12.2016 направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим Нахлупіна В.Г., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

«У ході розслідування кримінального провадження отримано беззаперечні докази того, що вказаний депутат Верховної Ради Автономної Республіки Крим надав допомогу та сприяв окупації Криму» - прокоментував прокурор Гюндуз Мамедов.

Зокрема, за його безпосередньої участі незаконно прийнято так звану «Конституцию Республики Крым» та ряд постанов, в результаті чого було створено нелегітимне державне утворення «Республіка Крим».

Крім того, останній у березні 2014 року через офіційний Інтернет сайт Верховної Ради Автономної Республіки Крим відкрито звернувся до мешканців автономії щодо необхідності взяти активну участь у загальнокримському референдумі та проголосувати за приєднання півострова Крим до Російської Федерації.

Також за результатами досудового розслідування встановлено, що Нахлупін В.Г. прийняв участь у незаконно організованих на території АР Крим виборах до незаконно створеного органу «Государственный Совет Республики Крым» від Кримського регіонального відділення Всеросійської політичної партії «Единая Россия».

За результатом вищевказаних виборів Нахлупіна В.Г. обрано депутатом «Государственного Совета Республики Крым» першого скликання, де він здійснював повноваження депутата до 19.01.2016, тобто до дострокового їх припинення.
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

кількість переглядів: 4003