Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
13.11.2018

ПРОКУРАТУРА АР КРИМ ВІТАЄ ЗАСТОСУВАННЯ США ПЕРСОНАЛЬНИХ САНКЦІЙ ДО ОДНОГО З ПІДОЗРЮВАНИХ У ВЧИНЕННІ ЗЛОЧИНІВ ЩОДО КРИМЧАНИНА

На численні запити ЗМІ повідомляємо, що слідчим відділом ГУНП в АР Крим та м. Севастополі під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення відносно Ріната Параламова кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі), ч. 1 ст. 162 (порушення недоторканності житла), ч. 1 ст. 373 (примушування давати показання) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2017 року працівники незаконно створених правоохоронних органів в смт. Нижньогірський, Автономної Республіки Крим незаконно провели обшук у кримського татарина Ріната Параламова, після чого останнього незаконно вивезли у невідомому напрямку та протягом доби катували.

За результатами зібраних доказів, 01.11.2017 року колишньому працівнику Служби безпеки України, а зараз працівнику так званого «ФСБ РФ в Республіці Крим та м. Севастополі» повідомлено про підозру у вчиненні вищевказаних злочинів.

Крім того, 08.11.2018 відносно вказаного «правоохоронця» Міністерством фінансів США застосовано персональні санкції.

Як зазначив заступник прокурора Автономної Республіки Крим Ігор Поночовний: «Персональні санкції США щодо осіб, які вчиняють воєнні злочини та порушують права людини в Криму – це ще одне нагадування представникам країни окупанта про те, що їхня злочинна діяльність на півострові не залишиться не поміченою та відповідати за свої вчинки доведеться, в тому числі, шляхом отримання економічних обмежувальних заходів.

Крім того, на даний час, готується повідомлення про зміну раніше повідомленої підозри, оскільки дії вищевказаного «правоохоронця» містять ознаки злочину, передбаченого статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни)».

кількість переглядів: 2878