Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
06.02.2019

ПІД ПРОЦЕСУАЛЬНИМ КЕРІВНИЦТВОМ ПРОКУРАТУРИ АР КРИМ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ДОСУДОВЕ РОЗСЛІДУВАННЯ У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОВАДЖЕННІ ЗА ФАКТОМ НЕЗАКОННОГО ЗАБРУДНЕННЯ ЧОРНОГО МОРЯ

Прокуратурою АР Крим та Головним управлінням Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі здійснюється постійний моніторинг засобів масової інформації щодо порушень прав людини на тимчасово окупованій території півострова.

Так, встановлено, що після окупації Російською Федерацією півострова Крим, дамбу Нижньо-Чурбашського водосховища у м. Керч, почали використовувати для незаконного видобутку піску. Обсяг видобутого піску збільшується з кожним днем, в наслідок чого, бруд від його промивання та видобування потрапляє на міський пляж, оскільки злив відбувається прямо в канал.

У той же час, токсичні речовини потрапляють до Чорного моря та створюють загрозу для здоров’я населення та природного середовища.

За вказаним фактом 04.02.2019 слідчим відділом ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості та відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр).

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснюється прокуратурою АР Крим.

Прес-служба прокуратури АР Крим

кількість переглядів: 3863